Söndag

Nina_Östman_bild.jpg

11.00

Vad gör du människa?

Nina Östman

Nina Östman, Författare, fotograf, filmare och agrarhistoriker samt aktiv kulturjordbrukare med bevarande av biologisk mångfald bland växter och djur. www.halsingegarden.se


”Vad gör du människa”?

Vi blir vad vi äter sägs det. Men hur ska vi veta vad vi äter? Nina har skrivit boken Vad gör du människa? som är ett upprop till alla mänskliga djur som vill veta hur mat blir till. Och vad som skiljer en lycklig stut från en olycklig. Den serverar dig kunskap om hur jordbruk och människa hänger ihop och skapar insikt om en matjord i balans. Medvetna val baseras på kunskap och förändring. Och du får ett längre och hälsosammare liv på köpet.

Föredrag och signering av bok om mat, hälsa, djuruppfödning och småskaligt jordbruk och självhushåll. 

image001.jpg

11.30

Vatten i trädgården

Olle Fernström

Med företaget Garden Aquatica som har utvecklats till ett specialiserat konsult- och försäljningsföretag, med butik i Haninge, söder om Stockholm och med våra entreprenader över hela landet.


Ledstjärnan...
Vi uppfyller drömmar! 

Ledorden...
Innovation - Erfarenhet - Kunskap 

De arbetar med allt från den lilla dammen i privatträdgården, fontänen i bostadskvarteret eller dammen på en kyrkogård med lång erfarenhet av arbete med vattendesign,såväl utomhus som inomhus.
Garden Aquatica erbjuder ett omfattande  sortiment för dammar och fontäner (inomhus/utomhus), vattentrappor,  statyer, urnor, klassisk trädgårdskonst, paviljonger, rosenbågar, asiatiska  figurer, gröna tak, markdukar och dekorationssten, inspirationsträdgård, utställning, butik och trädgårdscafé.

olsen.jpg

12.00

Linoljefärgens bevarande egenskaper

Björn Olsen

Linoljefärg har använts i århundraden på föremål och byggnadsdelar av trä – men också på kalkputs, natursten, stuck och metall. På gamla hus och kulturbyggnader är linoljefärgen också idag en självklarhet. Och väldigt ofta kommer den från Engwall o. Claesson.

Nina Thelberg Eklund bild.jpg

12.30

Klimatsmarta villaträdgårdar

Nina Thelberg Eklund

Trädgårdsarkitekt med företaget Älska Trädgård

www.älskaträdgård.se

”Vi människor påverkar jorden med vårt sätt att leva. Om det är någonstans man kan förändra världen till det bättre, så är det i den egna trädgården. En trädgård är inte stor, men många trädgårdar tillsammans blir en hel grön värld. Med lite eftertanke och kunskap kan man minska sitt klimatavtryck i sin egna trädgård. 


Nina Thelberg Eklund är trädgårdsarkitekt och driver företaget Älska Trädgård och tipsar om hållbara och klimatmedvetna val i trädgården.”

Per Thunman bild.jpg

13.00

Behövs bin i trädgården?

Per Thunman

Biodlare

Anna Persson .jpg

13.30

Kakelugnsmakare berättar och visar bilder

Anna Persson

Anna designar, skulpterar, bränner, glaserar, dekorerar och murar kakelugnar. Hon kan även åtaga sig renovering av äldre kakelugnar.

www.annamanna.se

IMG_7842.jpg

14.00

Förverkliga växthusdrömmen

Magnus Wiström, Eva Halfwardsson

Sweden Green House har sedan 2002 ritat, tillverkat och byggt växthus och orangerier till kunder i hela Skandinavien. Med vår erfarenhet och kompetens hjälper vi dig gärna att förverkliga din växthusdröm. Växthusen och orangerierna i trä och glas finns i många standardmodeller men vi special ritar gärna ditt växthus om modellerna inte passar.

Ulrika_Flodin_Furås.jpg

14.30

Stadsodlingens historia - hämta inspiration till din egen köksträdgård

Ulrika Flodin Furås

Gatsmart designar gröna rum, olika sorters odlingar och trädgårdar. Framförallt arbetar de i stadsmiljöer. Gatsmart startades av Ulrika Flodin Furås, som också är trädgårdsjournalist, föredragshållare och författare, aktuell med boken Kålgårdar, kolonier och asfaltsblommor, Stadsodlingens historia.

Tony Johansson bild.jpg

15.00

Blommar det?

Tony Johansson

Tony Johansson, vinnare av SVTs Trädgårdskampen, driver företaget Egyptens oas. Med spetskompetens inom trädgårdsdesign och hög nivå av kreativitet, speciellt vid kombination av mjuka och hårda element skapas en vinnande drömträdgård till dig.